Aktia Pankki Oyj, Oma Säästöpankki Oyj, POP Pankki -ryhmä ja Säästöpankkiryhmä ovat hankkineet omistukseensa Paikallispankkien PP-Laskenta Oy:n koko osakekannan Oy Samlink Ab:lta. Kauppa astui voimaan 31.8.2018.

Paikallispankkien PP-Laskenta Oy on valtakunnallisesti toimiva taloushallinnon palvelukeskus, joka tuottaa taloushallinnon ja viranomaisraportoinnin palveluja finanssialan toimijoille. PP-Laskennan uudet omistajat ovat PP-Laskennan asiakkaita.

PP-Laskennan toimitusjohtaja Sanna Komi sanoo yhtiön myynnin selkeyttävän sen toimintaa monin tavoin.

– Kauppa on PP-Laskennalle erittäin positiivinen asia, sillä se tuo toimintaamme uudenlaista jatkuvuutta ja kertoo asiakasomistajiemme sitoutuneisuudesta toimintaamme, Komi toteaa.

– PP-Laskennalla on tarve investoida toimintansa kehittämiseen, ja olemme muun muassa parhaillaan siirtymässä uuteen kirjanpitojärjestelmään. Investoinnit PP-Laskennan toimintaan hyödyttävät asiakkaitamme, ja on siksi luontevaa, että he ovat omistajan roolissa mukana päättämässä kehityksen suunnasta ja rahoituksesta. Lisäksi taloushallinnon kustannusten jakaminen on omistajiemme kannalta luonnollisesti järkevää.

Oy Samlink Ab:n toimitusjohtaja Pentti Unkurin mukaan kauppa hyödyttää kaikkia osapuolia.

– Taloushallinnon palvelukeskuksen omistaminen ei ole Samlinkin kaltaisen IT-palveluyrityksen ydinliiketoimintaa. Sen sijaan PP-Laskennalla on paljon synergiamahdollisuuksia asiakkaidensa taloushallintojen kanssa, Samlinkin toimitusjohtaja Pentti Unkuri sanoo.

Omistajavaihdoksella ei ole henkilöstövaikutuksia, ja Samlinkin ja PP-Laskennan asiakas-toimittaja-suhde säilyy entisellään.

 

Lisätietoja: Sanna Komi, toimitusjohtaja, Paikallispankkien PP-Laskenta Oy, , 050 597 9652

 

PP-Laskenta on valtakunnallisesti toimiva taloushallinnon palvelukeskus, jonka yli 60 ammattilaista tuottavat taloushallinnon ja viranomaisraportoinnin palveluja finanssialan toimijoille. Vuonna 2017 liikevaihtomme oli 8,2 Meur. Päätoimipaikkamme on Espoossa, ja muut toimipisteemme sijaitsevat Iisalmessa, Kauhajoella ja Lappeenrannassa. www.pplaskenta.fi